«Святкуйте, коли хочете, але тепер ми зі світом»: причини переходу ПЦУ на новий календар

Restaurant Bar 8 26 серпня – Віддання свята Преображення Господнього, Святого Тихона Задонського, Преподобного Максима Сповідника, Блаженного Максима, Христа ради юродивого, Московського, Святого Тихона, єпископа Воронежського, Ікон Божої Матері «Семистрільна» і «Страсна». 23 серпня – Мучеників архідиякона Лаврентія, Сикста, папи, Фелікіссіма і Агапіта, дияконів, Романа, Римських, Блаженного Лаврентія, Христа ради юродивого, Калужського. 18 серпня – Передсвято Преображення Господнього, Мученика Євсигнія, Преподобного Іова Ущельського, Священномучеників Анфіра і Фавія, пап римських, Мученика Понтія Римлянина, Мучеників Кантидія, Кантидіана і Сивела в Єгипті, Праведної Нонни, матері святого Григорія Богослова. 13 серпня – Передсвято Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього, Священномученика Веніаміна, митрополита Петроградського і Гдовського та іже з ним убитих священномученика архимандрита Сергія і мучеників Юрія та Іоанна, Праведного Євдокима, Мучениці Іулітти. 24 серпня – Мученика архідиякона Євпла, Преподобномучеників Феодора і Василія Печерських, Преподобного Феодора, князя Острожського, Печерського, Мучениці Сосани, діви, та іже з нею. 11 серпня – Різдво Миколая Чудотворця, Мученика Калліника, Преподобних Костянтина і Косми Коссинських, Староруських, Мучениці Серафими, діви, Мучениці Феодотии і трьох чад її, Преподобномученика Михайла, Мученика Євстафія Мцхетського. 16 серпня – Преподобних Ісаакія, Далмата і Фавста, Преподобного Антонія Римлянина, Новгородського чудотворця, Мученика Раждена, перса, Преподобного Косми, пустельника.

Михаїл Карнаух: РПЦ хоче використати внутрішню церковну реформу ПЦУ проти ПЦУ. Про що свідчить реакція на реформу РПЦ? Тепер 9 травня буде День Європи, а 8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом (як в інших країнах Європи, можна дізнатися з інфографіки). Тепер президент Володимир Зеленський пропонує закріпити цю дату на законодавчому рівні та скасувати вихідний 7 січня. Докорінні зміни відбулися цього року – змінилася дата вшанування закінчення Другої світової війни та планується на офіційному рівні змінити дату святкування Різдва. Також за час війни з росією ввели кілька професійних свят для військових: День зовнішньої розвідки (24 січня), День українського добровольця (14 березня), День Національної гвардії (26 березня), День прикордонника (30 квітня), День піхоти (6 травня) , День резервіста (18 травня), День морської піхоти (23 травня), День Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (25 травня), День Військово-Морських сил ЗСУ (перший тиждень липня), День Сил спеціальних операцій (29 липня), День військової розвідки (7 вересня), День територіальної оборони (перший тиждень жовтня), День сержанта ЗСУ (18 листопада), День Десантно-штурмових військ (21 листопада). В Україні за дев’ять років війни з росією було запроваджено багато нових свят та пам’ятних дат, які відображають цей найскладніший етап в історії держави. У 2014-2015 роках в Україні було запроваджено кілька пам’ятних дат, пов’язаних із Революцією Гідності, російською агресією та анексією Криму.

У даному збірнику є народний календар – це система свят, дат, які в певній послідовності відзначаються протягом року. В певній частині він збігається з Григоріанським, але це стосується не всіх свят. З 2023 року українські церкви переходять на новий календар свят. Наразі українські церкви перейдуть на новоюліанський календар, у якому неточність виправлена. Коли відбулася календарна реформа на початку 20 століття, з 1923 року Константинопольський патріархат і згодом 9 помісних православних Церков, прийняли новоюліанський календар, але залишили стару Пасхалію. При вирахування Пасхалії не береться до уваги оця календарна реформа. Як на мене, в цьому питанні сильно напружувати мізки не потрібно, тому що реформа – справа богословів. Як голосували єпископи? Чи відомо, що відбувалося за зачиненими дверима? Як на голодний вечір темно, то вродить гречка. На багату кутю зоряне небо – кури добре нестимуться і вродить горох. На Опанаса-ломиноса бережи носа. На 900 років припадає 218 високосних років. Вони за останній рік втратили в Україні 900 парафій, які вийшли з УПЦ. Які Явдохи, таке й літо: теплий вітер – на мокре, ві­тер з півночі – на холодне, крутитиме млини – так кру­титиме снопи в полі; якщо повіє із заходу, то добре ловитиметься риба, коли ж зі сходу – плодитимуться бджоли, а з півдня – врожайний на хліб рік.

Honda New HR V 3d Model Car Літо весь рік годує. Тобто ми маємо дуже велику, не назву її діаспорою, але українців поза межами України, які мусять на сьогодні відповідати певним нормам життя і церковного життя, і громадського життя, перебуваючи в цих країнах. Все це розкриває, бодай частково, душу, чуття, віру, вірування, бажання, прагнення, життя та ідеали наших пращурів. Андрій Дудченко: Все може відбуватися по-різному. Андрій Дудченко: Дата Великодня вираховується складніше, вона прив’язана не тільки до сонячного календаря, але також враховується і місячний календар. Всесоюзний комітет у справах фізкультури й спорту вніс зміни в календар футбольних змагань на першість СРСР (Рад. Цього року Православна церква України та Українська греко-католицька церква затвердили перехід на новий календар 2023 року зі святами – нерухомі свята відзначатимуть тепер в інші дати, зокрема Різдво 25 грудня. І сьогодні для нас перехід на новоюліанський календар означає, що ми таки виконуємо заклик “Геть від Москви”. Нам дуже важливо, щоб в Церкві нас календар об’єднував, а не роз’єднував. В Александрійській Церкві була розвинена астрономія, і був затверджений такий принцип: рівнодення весняне – повний місяць – неділя. Всі ці питання повинен буде врегулювати саме Помісний собор і зробити так, щоб в Церкві не було внутрішнього розколу. Тому що це питання консенсусу. Тому що 1 вересня імператор оголошував новий податковий період.

Posted in download calendar 2022 in Ukrainian and tagged .