Національна поліція України

Оскільки талони на мийку дають лише раз на два тижні, мити автомобіль поліцейським доводиться власним коштом. Какой будет зарплата полиции в 2022 году в Украине волнует всех сотрудников правоохранительных органов, так как правительством не раз обсуждались возможные изменения в правилах начисления заработков. Повышение окладов полиции в Украине на 2023 год пока не планируются, sylnaukraina.com.ua но зарплаты потерпели незначительные изменения в прошлом году. Указанное предусмотрено в законе о бюджете на 2022 год. Наступне підвищення зарплати пройде в квітні 2022 року. Він додав, що Уряд виділив гроші для поетапного підвищення грошового забезпечення поліцейським. Щоправда, там на питання грошового забезпечення НПУ дивляться по-своєму і на цьому ґрунті вже розпочали протистояння. За задумом Разумкова, розмір грошового забезпечення для поліцейських молодшого складу не повинен бути меншим за 11 прожиткових мінімумів (26 323 гривень), а для поліцейських інших посад – не менше ніж 12 прожиткових мінімумів (28 716 гривень). Наразі ж виникла проблема із зарплатами поліцейських, і законодавець нічого кращого не вигадав, ніж скористатися досить простим та ходовим механізмом розрахунку окладу правоохоронців за допомогою прожиткового мінімуму, що ставить під питання реформу цього соціального стандарту, яка, до речі, розробляється вже не перший рік. Адже попри обіцянки підвищити виплати у на 2022 році, Президент 30 грудня підписав указ, який передбачає незначне підвищення лише за рік – з 1 січня 2023 року.

Toyota Land Cruiser Prado 5-door 2020 Окрім підвищення зарплат у МВС у 2023 році, військовослужбовці, у яких діти йдуть до першого класу, отримають одноразову допомогу. Якщо це станеться, зарплата співробітника МВС стане більше в порівнянні з аналогічним періодом. Бюджет Нацполіції було збільшено на 587 млн грн і загалом становив 36,2 млрд грн, що лише на 1,8% більше у порівнянні з 2021 р. У жовтні 2021 року парламент звільнив Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради. Альтернативний проект №6506-2 подав так звана група Разумкова. Буквально за кілька тижнів група розросла до 50 тисяч людей, а в соцмережах почали з’являтися її аналоги. В Україні вже були прецеденти італійського страйку: у 2010 році таку форму протесту використали співробітники кар’єру на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті. Виступаючи проти скорочення соціальних та пенсійних пільг, працівники, наприклад, знизили швидкість машин: в інструкції з техніки безпеки максимальна швидкість авто в кар’єрі становила 25 км/год, тому вище за цю позначку співробітники не розганялися. Щоразу співробітники поліції опиняються в епіцентрі подій. А от у інших співробітників Національної поліції ця планка становитиме п’ять прожиткових мінімумів, або 11 965 гривень.

У Нацполіції також пояснили, що пішло не так зі грудневими виплатами, які обурили співробітників поліції. Таким чином, керівництво намагається затримати співробітників в умовах їх нестачі. Він сказав, що жодного італійського страйку серед поліцейських немає, і що керівництво Нацполіції слідкує за ситуацією з першого дня. «Страйк продовжується, незважаючи, що вчора президент України зібрав керівництво поліції з цього питання. Це підтвердила й начальниця патрульної поліції в Харківській області Альона Стрижак. Олексій Білошицький заступник керівника департаменту патрульної поліції. Ключовим автором цього проекту є заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник (“СН”). Але зробити виплату планують прогресивною: голова Нацполіції не зможе отримувати менше ніж 30 мінімумів (71 790 гривень), його перший заступник – менше 28 (67 тисяч гривень), начальники департаментів – менше 26 (62 218 гривень). Навіть недокомплект у Києві ще більший, ніж у Харкові. Середня зарплата слідчого у Києві становить 13-14,5 тисяч гривень, каже столичний слідчий Катерина. Якщо підозрюваний в іншому регіоні, повідомлення про підозру слідчий надсилає рекомендованим листом за власний рахунок. Якщо зарплату не підвищать, люди просто почнуть масово звільнятись, каже він, тому що поліцейським потрібно забезпечувати себе та свої сім’ї.

При цьому поліцейським навіть звільнитися є проблематично: після рапорту потрібно відпрацювати ще три місяці. При цьому ви маєте рацію, коли кажете, що зараз у поліцейських найнижча зарплата серед правоохоронців. Опитані нами поліцейські стверджують, що на сьогодні багато правоохоронців справді не складають протоколи щодо легких порушень. Невідповідність ризиків та умов роботи з рівнем зарплати призвела до масового невдоволення серед правоохоронців. Президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% вже з 1 лютого. Добавку розміром 10% багато поліцейських сприйняли скептично. У січні за ці гроші зростання зарплат на 10% обіцяють для патрульних, поліції особливого призначення, дільничних, підрозділів, які відповідають за взаємодію з громадами та протидіють домашньому насильству, ювенальній превенції, поліції діалогу, а також конвойній, вибухотехнічній, кінологічній службі та співробітникам ІТТ. Зокрема, першочергово зарплати зростуть в патрульних, спецпризначенців та поліцейських, які несуть службу в зоні ООС. У 2021 році 13-ої зарплати як такої не було зовсім, матеріальна допомога на вирішення соціальних побутових питань склала 1157 гривень – і це вже певний мем, який ходив у нас по групах. У статті пропонується розібратися, чому так відбувається і яка буде зарплата поліції у 2021 році в Україні? Винятком були 124 та 130 статті Кодексу про адміністративні правопорушення: про керування у нетверезому стані та про тяжкі ДТП.

Posted in police salary in Ukraine 2022 and tagged .